Založ si blog

Voľby 2020

Termín parlamentných volieb bol stanovený na 29. 2. 2020.

Upozornenie tento Blog je silno subjektívny !

 

Niekto rozdeľuje ľudí podla farby pleti, vierovyznania, pohlavia,orientácie, jazyka, kultúry, výšky a čo ja viem ešte ako.  Priznám sa, aj ja rozdeľujem a to:

Občan 0.0, Občan 1.0 Beta, Občan 1.1 Beta, Občan 1.2, Občan 1.3

Úmyslene používam slovo občan, čím sa odkazujem na Francúzku revolúciu. Človek sa stáva základom štátu, ktorý ho uznáva ako svoj predpoklad aj právne, a to garantovaním jeho základným práv a slobôd.

Občan 0.0

Je najcennejšie čo máme sú to deti do 18 rokov, naša budúcnosť naše deti. Občan 0.0 nemá právo voliť aj keď si myslí že už všetko vie najlepšie. Priznám sa aj ja keď som mal 15 vedel som všetko najlepšie, keď som mal 18 smial som sa aký, som bol hlúpi. Keď som mal 20 bol som najmúdrejší, no v 25tich som sa hanbil za svoje názory. Teraz mám cez 33 a viem že sa mám stále čo učiť.

Občan 1.0 Beta

Títo občania máju testovaciu verziu softvéru ktorá ma priveľa chýb. Tieto chyby sú zapríčinené nedostatočnou edukáciou, slabou schopnosťou kritického myslenia. Ľahko podliehajú infekcii dezinformácií či missinformacií a radi šíria hoaxi. Inklinujú k jednoduchým populistickým riešeniam. Volia extrémisticke a populistické strany. Títo občania majú rovnaké práva a povinnosti ako všetci ostatný. 

Občan 1.1 Beta

Títo občania sú znechutený svojim životom a paralyzovaný korupčným správaním politikov, preto majú zasadnú chybu nechodia voliť nikoho. Ich BASIC (Beginner’s All-purpose Symbolic Instruction Code) obsahuje mylné kódy ako : „Keby niečo voľby zmenili už by ich dávno zrušili. Aj tak sa nič nezmení nemá to zmyslel. Všeci kradnú rovnako.“ Títo ľudia sa zgrupujú v miestnych budovách (Krčmách) kde sa spoločne ľutujú nadávajú a holdujú najhoršej droge sveta Alkoholu.

Občan 1.2

Títo ľudia majú všetko čo treba na plnohodnotné občianstvo jedinou ich chybičkou krásy je  PASIVITA Nemajú politickú pamäť, radi podliehajú marketingu. Starajú sa len o seba a raz za čas sa nechajú ovplyvniť svojím okolím a bez rozmyslu to niekomu hodia.

Občan 1.3

Občan uvedomelí. Títo ľudia aktívne sledujú čo sa deje a aktívne sa snažia zapájať. Snažia sa pomáhať svojmu okoliu, či mestu.

 

No a teraz ideme na tie VOĽBY

Zaregistrovaných máme 25 strán, hnutí, či koalícií. Ktorú máme volť? No ako prve musíme zúžiť výber na reálne strany. Vyradíme také čo majú od cucať pár hlasov, čiže vylúčime všetky strany čo majú v prieskumoch pod 0,1 %

V Kroku dva odstránim všetky extrémisticke strany, strany korupčné, zlodejské a stranu financovanú Orbánovským maďarskom čo je mierne povedané bezpečnostná hrozba.

Ostalo nám 8 strán a hnutí a 1 koalícia. Posledné tri  nebudem ani hodnotiť pokiaľ do ďalšieho prieskumu nebudú mať 4% niesu relevantné kedže ich šanca sa dostať do parlamentu je mizivá. Ich program, či ľudia môžu byt dobrý aj zlí. Pre mňa je to teraz irelevantné.

Takže mi ostane 6 subjektov. Ak odo mňa čakáte teraz verdikt sklamem vás. Každý sme iný niekto je viac konzervatívec (KDH OĽaNO), niekto liberál (PS Spolu, SaS). Niekto je viac pravica(Sas), niekto lavica (PS). Niekto obľubuje viac populizmus (Sme Rodina), niekto real politiku a riešenia.

Doporučujem prečítať programy, nie cele len témy čo považujete za prioritné. Potom sa pozrite na ľudí, prvých 30 na kandidátke + pokladník+ manažér strany + poradcovia.

Prosím prosím neriešte super videa, skvelé biliardy , úžasne slogany, alebo podobné prízemné hlúposti to niesu strany to sú zaplatený marketéri. Vyberáme si budúcnosť nie najlepšieho marketéra.

 

No a teraz stačí iba prísť k urne a hodiť to tam niekomu. Pozor ak sa v čase volieb budete nachádzať v zahraničí nechajte si volebný lístok poslať tam.

https://volby.srdcomdoma.sk/

Chcete vedieť viac? TU

 

Úvaha o Izraeli

29.10.2023

„Homo Economicus“ nemá prednosť pred „Animus Dominandi“. Podľa liberálnej myšlienkovej školy v politickej ekonómii môžu zisky z voľného obchodu a ekonomických výmen zabezpečiť prevahu „Pax Mercatoria“, v ktorej môžu národy medzi sebou obchodovať a nie viesť vojnu. Tento zjednodušený pohľad je však založený na nepresnom pohľade na ľudskú [...]

Máte dieťa? A ste si istí, že je v bezpečí?

21.05.2023

Digitálny svet je plný technologických zázrakov, ktoré nám rovnakou mierou môžu priniesť úžitok aj ohrozenie. Preto by základy bezpečnosti v online svete by mali v dnešnej dobe ovládať už aj deti a predovšetkým ich rodičia. Aké sú riziká? Online svet má množstvo kybernetických rizík, ktoré by mali deti a ich rodičia poznať. Medzi tie najvážnejšie [...]

Cesta Ruska k opotrebovacej vojne

08.04.2023

V prvých šiestich mesiacoch vojny sa podľa ruskej formulácie uskutočnila časovo a rozsahom obmedzená „špeciálna operácia“ na „denacifikáciu“ a „demilitarizáciu“ Ukrajiny. Po niekoľkých dňoch by mala byť úspešne dokončená. V skutočnosti to bola od začiatku viac ako krátka špeciálna operácia. Útoku na ruskej strane sa zúčastnilo 180 000 až 200 000 [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

Lukáš Repetent

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 148479x
Priemerná čítanosť článkov: 2970x

Autor blogu

Kategórie