Založ si blog

Prečo je socializmus, tak atraktívny pre novú generáciu?

V skratke z ne-vzdelanosti, a to máju písmenka pred menom a ja nie 🙂

Mnohý zo súčasnej novej generácie boli vážne oklamaný podvodným vzdelávacím systémom. Ktorý im sľuboval, že dokážu získať skvelú prácu, iba ak by získali titul v športe, poézii alebo nejakou absurdnou vysokou školu na Slovensku. Prešli sme si finančnou krízou v roku 2008 a podvodné vzdelávanie im nevysvetlilo, že príčinou nebol kapitalizmus voľného trhu, ktorý sme nemali. Vidíte, často nerozumejú, čo je kapitalizmus voľného trhu. Myslia si, že ak ľudia kupujú a predávajú a niektorí ľudia zbohatnú, je to kapitalizmus.

Nikomu z nich nebolo povedané, že Európska centrálna Banka ECB ešte chvíľku na čele s socialistom Draghim, manipulujúca s úrokovými sadzbami a zákonným platidlom, monopolným papierom, je inštitúciou vhodnejšou pre socialistický alebo komunistický štát ako kapitalistické hospodárstvo s voľným trhom. , Nepovedali nám, že všetky rozsiahle nariadenia, ktoré máme, znamenajú, že nemáme kapitalizmus voľného trhu. Mnohí pravdepodobne nikdy nepočuli výraz „zmiešaný trh“.

Preto si myslia, že alternatívy ku kapitalizmu musia byť lepšie ako tie, ktoré máme. Nielenže majú problémy s hľadaním skvelých, dobre platených pracovných miest, ktoré im boli prisľúbené, ale samotné podvodné vzdelávanie obviňovalo všetky naše problémy z kapitalistického hospodárstva voľného trhu, ktoré nemáme. , Bolo im povedané, že krajiny tretieho sveta, ako sú Bangladéš a Zambia, sú utópiami na voľnom trhu a sú chudobné z dôvodu kapitalizmu, napriek tomu, že tieto krajiny sa v indexe hospodárskej slobody označujú ako „väčšinou nespravodlivé“, čo znamená, že nie sú zvlášť kapitalistické, práve naopak.

Nemajú potuchy, že kapitalizmus je definovaný ako systém založený na univerzálnych právach súkromného vlastníctva a že akýkoľvek systém, ktorý porušuje vlastnícke práva, je kvôli týmto porušeniam menej kapitalistický.

Dostalo sa im nejakej depresívnej definície socializmu, ktorá je v súlade so zlým vzdelaním, ktoré dostali v kritickom myslení. Každý prípad zlyhania socializmu možno ospravedlniť ako „To nebol skutočný socializmus“, pretože pre každú reálnu ekonomiku je nemožné dosiahnuť ideálnu definíciu socializmu, ktorá sa zvyčajne zakladá na zamýšľanom výsledku namiesto skutočných politík, ktoré z ekonomického socialistu. Ak národ nedosiahol svoju demokratickú kontrolu nad výrobou alebo rovnaké rozdelenie bohatstva alebo čokoľvek chce, nebolo to socializmus bez ohľadu na to, ako tvrdo sa ľudia snažili dosiahnuť, aby presne to, čo požadovali.

Ja som kapitalista.

Je to jediný rámec, ktorý vám dáva najväčšiu osobnú slobodu a schopnosť tešiť sa z plnej odmeny za prácu, ktorú robíte pre ostatných alebo pre seba.

Adam Smith o tomto probléme v hospodárskej oblasti, pred 250 rokmi:
„Záujem obchodníkov [= monopolistov, dravých druhov], v každom konkrétnom odvetví obchodu alebo výroby, je však v niektorých ohľadoch odlišný od protikladov, ba dokonca opačný k verejnosti. S cieľom rozšíriť trh a obmedziť hospodársku súťaž je vždy záujem predajcov. Rozširovanie trhu môže byť často uspokojivé pre záujem verejnosti; ale na zúženie hospodárskej súťaže musí byť vždy proti nemu a môže slúžiť iba na to, aby obchodníkom [= monopolistom, dravým druhom] umožnilo zvýšiť svoje zisky nad to, čo by prirodzene bolo, vyberať za svoj vlastný prospech absurdnú daň zvyšok ich spoluobčanov. 
&
„Návrh akéhokoľvek nového zákona alebo regulácie obchodu, ktorý vychádza z tohto poriadku [= monopolisti, dravé typy], by sa mal vždy počúvať s veľkou opatrnosťou a nikdy by nemal byť prijatý, až po dlhom a dôkladnom preskúmaní, nie iba s veľmi svedomitou, ale s najväčšou podozrivou pozornosťou. 
Vychádza z poriadku mužov [= monopolistov, dravých typov], ktorých záujem nie je nikdy úplne rovnaký ako u verejnosti, ktorí majú všeobecne záujem oklamať a dokonca utláčať verejnosť, a ktorí preto majú pri mnohých príležitostiach , podviedli a utláčali. 

To isté platí pre politiku.

Opýtajte sa sami seba, prečo „socialistické“, „komunistické“ krajiny, keď sa etablovali, začínajú zabíjať, vyháňať ,alebo potlačovať politickú konkurenciu/opozíciu?! Demokracia to neurobí.

Kapitalizmus voľného trhu sám osebe nezakazuje vstup konkurencie na trh.
V definícii je pravý opak:
„Kapitalizmus je ekonomický systém založený na súkromnom vlastníctve výrobných prostriedkov a ich fungovaní za účelom zisku. Medzi hlavné znaky kapitalizmu patrí súkromné ​​vlastníctvo, akumulácia kapitálu, mzdová práca, dobrovoľná výmena , cenový systém a konkurenčné trhy . “

Taký je môj skromný názor.

Úvaha o Izraeli

29.10.2023

„Homo Economicus“ nemá prednosť pred „Animus Dominandi“. Podľa liberálnej myšlienkovej školy v politickej ekonómii môžu zisky z voľného obchodu a ekonomických výmen zabezpečiť prevahu „Pax Mercatoria“, v ktorej môžu národy medzi sebou obchodovať a nie viesť vojnu. Tento zjednodušený pohľad je však založený na nepresnom pohľade na ľudskú [...]

Máte dieťa? A ste si istí, že je v bezpečí?

21.05.2023

Digitálny svet je plný technologických zázrakov, ktoré nám rovnakou mierou môžu priniesť úžitok aj ohrozenie. Preto by základy bezpečnosti v online svete by mali v dnešnej dobe ovládať už aj deti a predovšetkým ich rodičia. Aké sú riziká? Online svet má množstvo kybernetických rizík, ktoré by mali deti a ich rodičia poznať. Medzi tie najvážnejšie [...]

Cesta Ruska k opotrebovacej vojne

08.04.2023

V prvých šiestich mesiacoch vojny sa podľa ruskej formulácie uskutočnila časovo a rozsahom obmedzená „špeciálna operácia“ na „denacifikáciu“ a „demilitarizáciu“ Ukrajiny. Po niekoľkých dňoch by mala byť úspešne dokončená. V skutočnosti to bola od začiatku viac ako krátka špeciálna operácia. Útoku na ruskej strane sa zúčastnilo 180 000 až 200 000 [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Lukáš Repetent

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 148814x
Priemerná čítanosť článkov: 2976x

Autor blogu

Kategórie