Založ si blog

Špióni medzi nami 2

Nedávno som napísal blog Špióni medzi nami1

Dnes si čítame :

NAKA zadržala plukovníka z ministerstva obrany, príslušníka Slovenskej informačnej služby a osobu, ktorá je spojená s dnes už vypnutým konšpiračným webom Hlavné správy.

Slovensko vyhostilo troch ruských diplomatov. Krajinu musia opustiť do 72 hodín, informovalo o tom ministerstvo zahraničných vecí.

Osoby mal podplácať zamestnanec ruského veľvyslanectva na Slovensku. Minimálne jeden zo zadržaných sa už k trestnému činu priznal.

Zdroj: wiki

Aby sme neboli smutný deje sa to takmer všade napr Polsko:

Mateusz Piskorski, obvinený z práce pre ruskú rozviedku, muž obvinený zo špionáže bol prekladateľom prvej dámy Poľskej republiky

Alebo Maďarsko:

V júni minulého roka 2021 odsúdil súd v Budapešti bývalého maďarského europoslanca Bélu Kovácsa na dva roky väzenia za špionáž v mene Ruska a spreneveru peňazí z Európskeho parlamentu. Politik krajne pravicového maďarského Jobbiku sa pravidelne stretával s ruskými diplomatmi a každý mesiac cestoval do Moskvy. Tlač ho dokonca prezývala „KGBela“

Alebo Francuzko:

Dcéra hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova, ktorá bol v roku 2019 na stáži u francúzskeho europoslanca a týmto spôsobom mala okrem iného prístup k dokumentom Podvýboru EP pre bezpečnosť a obranu.

Alebo Česko :

Kremeľ poslal do Česka agentov GRU v čase, keď tam vybuchol sklad s muníciou. Tých istých, o ktorých Putin po atentáte na Skripaľa tvrdil, že sú civilisti.

Alebo Rumunsko:

Bukurešť 2021 vyhlásila zástupcu ruského vojenského pridelenca Alexeja Grišajeva za nežiaducu osobu. Podľa nej pracoval pre ruskú vojenskú rozviedku GRU.

Zdroj: Policie ČR

Ruské zahraničné, vnútorné a vojenské spravodajské služby – SVR, FSB a GRU – majú personál umiestnený po celej Europe . Europa je už desaťročia miestom špionážnych aktivít.

kluby bojových umení, ktoré vyučujú chvaty s názvom „Systema“, majú priame či nepriame spojenie s ruskou štátnou tajnou službou FSB a a zahraničnou spravodajskou službou GRU. Rovnako ako z čias studenej vojny.

Ruskí špióni v Limbachu

 

Do roku 2018 sa hemžili aj v Bardejove alebo v jednom 4 hviezdičkovom hotely P….. v Tatrách ktorý v skutočnosti vlastní ex generál GRU vo výslužbe.

 

 

Tag: , , ,

Úvaha o Izraeli

29.10.2023

„Homo Economicus“ nemá prednosť pred „Animus Dominandi“. Podľa liberálnej myšlienkovej školy v politickej ekonómii môžu zisky z voľného obchodu a ekonomických výmen zabezpečiť prevahu „Pax Mercatoria“, v ktorej môžu národy medzi sebou obchodovať a nie viesť vojnu. Tento zjednodušený pohľad je však založený na nepresnom pohľade na ľudskú [...]

Máte dieťa? A ste si istí, že je v bezpečí?

21.05.2023

Digitálny svet je plný technologických zázrakov, ktoré nám rovnakou mierou môžu priniesť úžitok aj ohrozenie. Preto by základy bezpečnosti v online svete by mali v dnešnej dobe ovládať už aj deti a predovšetkým ich rodičia. Aké sú riziká? Online svet má množstvo kybernetických rizík, ktoré by mali deti a ich rodičia poznať. Medzi tie najvážnejšie [...]

Cesta Ruska k opotrebovacej vojne

08.04.2023

V prvých šiestich mesiacoch vojny sa podľa ruskej formulácie uskutočnila časovo a rozsahom obmedzená „špeciálna operácia“ na „denacifikáciu“ a „demilitarizáciu“ Ukrajiny. Po niekoľkých dňoch by mala byť úspešne dokončená. V skutočnosti to bola od začiatku viac ako krátka špeciálna operácia. Útoku na ruskej strane sa zúčastnilo 180 000 až 200 000 [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Lukáš Repetent

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 148867x
Priemerná čítanosť článkov: 2977x

Autor blogu

Kategórie